BIRTH UNDISTURBED - GEBOORTEKRACHT IN BEELD GEBRACHT

Inspirerende beelden zijn beelden die blijven nazinderen, vragen bij je kunnen oproepen en leiden tot boeiende gesprekken aan de keukentafel. En dat is precies ook wat de fotoserie Birth Undisturbed van Natalie Lennard teweeg brengt. Ze laat vrouwen zien in al hun kracht en schoonheid tijdens de meest surrealistische en tegelijk alledaagse gebeurtenis in hun leven: de bevalling. Een ware verademing in een geboortecultuur als de onze die geregeerd wordt door angst en procedures. Ik ben dan ook grote liefhebber van haar werk! Want waar inspiratie is, verschijnen mogelijkheden. En laat nu net dat ook mijn drijfveer geweest zijn voor het invulboekje dat ik ontwierp voor de eerste zwangerschap.


Voor wie nog niet bekend met haar werk is. In de fotoserie Birth Undisturbed construeert ze fictieve geboortescènes waarmee ze haar publiek probeert uit te nodigen om de manier waarop geboorte in onze reguliere westerse cultuur wordt gepresenteerd kritisch te onderzoeken. (Zoals de titel doet vermoeden gaat het steeds om ongestoorde natuurlijke bevallingen.)Zo verkent ze met bovenstaand werk ‘Aquadural’ de 'diepere filosofie' en geschiedenis van watergeboorte. Want watergeboorte mag dan wel een modern verschijnsel lijken , eigenlijk gaat het ver terug in de geschiedenis. Alleen hebben we daar natuurlijk geen beeldmateriaal van en die kloof inspireerde haar voor het maken van dit prachtige beeld.


Benieuwd naar meer van haar werk? www.birthundisturbed.comEen geboorteproces dat zich natuurlijk kan ontvouwen is een krachtige ervaring voor zowel moeder als kind dat een leven lang meegaat, maar het is niet de enige weg naar een positieve geboorte ervaring. Iedere moeder, iedere baby en iedere geboorte is uniek. Laat je tijdens je zwangerschap meevoeren in die diversiteit. Bv. door inspirerende verhalen en geboortefilmpjes als deze. En onderzoek je opties. Een geboorte kan niet worden gepland en soms lopen de dingen anders dan gehoopt, maar met intentie, voorbereiding en bewustzijn kan het een vreugdevolle, transformerende, bewuste ervaring zijn.Meer lezen:

CHEKLIST DESTINATION BIRTH

ADEMBENEMENDE WATERGEBOORTES IN OOSTENDE

GELUKKIG KENT DE VROEDVROUW MIJN SUPERKRACHTEN

HOE BEREIDT EEN HYPNOBIRTHING CURSUS OUDERS VOOR OP DE GEBOORTE?

VIER REDENEN OM TIJDENS DE EERSTE ZWANGERSCHAP EEN DAGBOEK BIJ TE HOUDEN  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
FEATURED POSTS
ARCHIVE

© 2017 by Gloednieuwe Mama

Proudly created by Annelies Belderbos & Jolien Steuperaert Graphic Design

  • White Facebook Icon