DE INVLOED VAN CONCEPTIE, ZWANGERSCHAP EN GEBOORTE OP JE BABY

Het is niet alleen wat een zwangere vrouw eet of drinkt, maar alles wat ze voelt en ervaart in haar omgeving dat een impact heeft op haar baby’s gezondheid, intelligentie en welzijn.

Foto: Maxine Stevens

EERSTE KEREN LATEN DIEPE INDRUKKEN NA.

9 maanden lang marineert je baby in vruchtwater dat gevuld is met aroma’s van jouw emoties en gemoedstoestand. In haar Tedtalk, ‘Het begin van patronen’, legt vroedvrouw Anna Verwaal prachtig uit hoe die allereerste ervaringen de blauwdruk van je baby zullen vormen en hoe krachtig daardoor de invloed van steun van anderen kan zijn op de baby die groeit en vorm krijgt in je baarmoeder.

HOE JE VERWEKT BENT EN GEBOREN WORDT DOEN ER TOE!

Hoe een moeder de zwangerschap beleeft helpt de baby te vormen en voor te bereiden op de wereld waarin het zal geboren worden. Een overlevingsstrategie van de natuur die ons helpt voorbereiden op dat wat gaat komen. Als we eenmaal geboren zijn wordt ons leven vaak een herhaling van die eerste ervaringen. De meeste mensen leven hun leven echter zonder zich te realiseren hoe deze eerste emotionele, verbale en lichamelijke indrukken een rol spelen in hun leven en bijgevolg ook in hun zwangerschap en ouderschap. Met deze video probeert Anna Verwaal daar verandering in te brengen.

WAT WEET JE ZELF VAN DE TIJD IN DE BAARMOEDER?

Wanneer je zwanger bent, kan er van alles in jou naar boven komen dat je zelf nog niet verwerkt hebt. Je hiervan bewust worden en inzicht krijgen in waar je eigen trauma’s liggen is de sleutel om jezelf te kunnen helen en familiepatronen te doorbreken. Daarom is het volgens Anna Verwaal ontzettend waardevol om meer te leren over de tijd voor je conceptie, je tijd in de baarmoeder en je geboorte. Een uitdaging van formaat! Maar wel absoluut de moeite waard! En één van de redenen waarom ik hier ook dieper op in ga in het zwangerschapsdagboek dat ik ontwierp voor de eerste zwangerschap. Onder andere door een paar keer uitnodig tot dialoog met ouders en schoonouders.

fragment: Dagboek van een Gloednieuwe Mama

Meer lezen:

KIIND magazine schreef er uiteraard ook een boeiend artikel over:

'PRENATALE PETRIODE MEEST VORMENDE TIJD VAN JE LEVEN'

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
FEATURED POSTS
ARCHIVE

© 2017 by Gloednieuwe Mama

Proudly created by Annelies Belderbos & Jolien Steuperaert Graphic Design

  • White Facebook Icon