ADEMBENEMENDE WATERGEBOORTES IN OOSTENDE INTERNATIONAAL IN DE KIJKER GEZET

Vlaanderen geboorteland is in beweging en de wereld zal het geweten hebben dankzij twee Gentse geboortefotografen. Tijdens de jaarlijkse fotowedstrijd van 'Birth Becomes Her' begin dit jaar toonden Marijke Thoen en Caroline Devulder de wereld hoe bijzonder waterbevallingen kunnen zijn. Beide geboortefotografen namen deel met een foto van een onderwaterbevalling die plaats vond in het AZ Sint Jan ziekenhuis in Oostende en vielen beide in de prijzen.

Op de foto van Marijke Thoen is te zien hoe een zusje haar broertje geboren ziet worden. Een krachtig en intiem familiemoment dat de wereld ontroerde.

Overall Winner & People’s Choice Overall Winner

Marijke Thoen - “Stunning Siblings First Encounter”

De foto van Caroline Devulder (Caromama) werd gemaakt in hetzelfde geboortebad en toont de eerste schreeuw van een baby onder water.

People’s Choice Category Winner

Caroline Devulder - “Transition to Earth”

Benieuwd hoe de laatste foto tot stand kwam?

De geboorte werd in beeld gebracht in de authentieke reportagereek Echte Mensen: Nieuw Leven op VTM. Je kan de aflevering hieronder herbekijken:

Dochtertje Sifra komt ter wereld via een lotusbevalling!

Reena, de mama van het kindje, is een vroedvrouw uit Bali, die naar België kwam om zo natuurlijk mogelijk te bevallen. Ze koos voor een lotusbevalling, wat wil zeggen dat de verbinding tussen het kindje en de moederkoek niet wordt verbroken. Pas een paar dagen later wordt de navelstreng doorgeknipt. Reena ondervindt veel pijn tijdens de bevalling, maar alles is vlug vergeten wanneer ze haar dochter Sifra kan knuffelen.

En nog een leuk weetje

Reena koos ervoor om zich tijdens de bevalling te laten vergezellen door twee doula's waaronder Caroline Devulder. Want naast geboortefotograaf is Caroline ook iemand die speciaal opgeleid is om mama's tijdens de arbeid mentaal, emotioneel en fysiek te ondersteunen. De volledige fotoreportage en het geboorteverhaal kan je terugvinden op haar website www.caromama.be

Meer lezen:

Wat is een doula? www.doulasite.be

Onderwaterbevalling in AZ Sint-Jan Oostende www.azsintjan.be

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
FEATURED POSTS
ARCHIVE

© 2017 by Gloednieuwe Mama

Proudly created by Annelies Belderbos & Jolien Steuperaert Graphic Design

  • White Facebook Icon
Dagboek van een gloednieuwe mama