VIER REDENEN OM TIJDENS DE EERSTE ZWANGERSCHAP EEN DAGBOEK BIJ TE HOUDEN.

Boekrecensie van het 'Dagboek van een Gloednieuwe Mama' door Anke Verhulst

fotograaf - Caromama

1.EEN KLEINE SCHAT OM VOOR ALTIJD TE KOESTEREN

Sommige momenten zijn zo bijzonder dat je ze je leven lang wil koesteren. Met dit dagboek leg je op een unieke manier het bijzondere avontuur van je eerste zwangerschap vast. Een prachtig vormgegeven dagboek dat werkelijk uitnodigt om erin te bladeren en nog meer om het in te vullen. Een ideaal cadeau voor jezelf of iedere zwangere in je omgeving.

2.ALLE EMOTIES MOGEN ER ZIJN

Dat schrijven je in contact brengt met je eigen wijsheid en je emoties is geen geheim. Maar een leeg dagboek kan heel overweldigend zijn. Door de structuur van dit dagboek wordt schrijven voor iedereen een pak toegankelijker. Soms moet je dingen aanvinken, soms heb je ruimte om vrij te schrijven en één van de fijnste dingen vind ik de in te kleuren barometer die je vraagt: ’Hoe voel jij je vandaag?’ Korte, toegankelijke stellingen nodigen de mama uit om stil te staan bij wat er leeft op dat moment. Tijdens de zwangerschap contact maken met je lijf, je emoties en je welzijn, maakt de confrontatie met je lijf en de oerkracht van de geboorte milder.

In mijn cursussen gaat het voornamelijk over de emotionele en mentale voorbereiding op de geboorte, omdat ik merk dat je daar het verschil kan maken, doordat mama’s (en papa’s) dan met meer vertrouwen de geboorte en het ouderschap tegemoet gaan. Ik gebruik het dagboek in mijn individuele begeleidingen omdat het vrouwen aanzet om bewuster te worden van hun eigen wijsheid en hun eigen kracht.

3.ER WORDT AAN DE PAPA’S GEDACHT

En dat is zo belangrijk! Niet zo lang gelden zijn we papa’s beginnen uitnodigen in de verloskamers, maar niet alle papa’s waren daar op voorbereid waardoor hun aanwezigheid soms eerder een extra stressfactor was, zowel voor de mama als de papa!

Stress in de bevallingskamer kunnen we absoluut missen en daarom is het fijn dat er ook aandacht is voor de beleving van papa’s en de relatie tussen mama en papa. Koppels die zich samen voorbereiden op de geboorte, door te communiceren met elkaar en te luisteren naar elkaar, vormen een sterk team op de momenten waar het echt toe doet tijdens arbeid en bevalling. Dat basisvertrouwen geeft hen een vliegende start als gezin.

4.INTRODUCTIE VAN NIEUWE TERMEN

Tijdens een eerste zwangerschap worden mama’s geconfronteerd met een overvloed aan nieuwe elementen, waardoor mama’s wel eens overweldigd worden. Er moet zoveel geregeld worden, zoveel uitgezocht,… En toch vinden weinig mama’s de weg naar de (zelfstandige) vroedvrouw of de doula, terwijl dit echt een meerwaarde kan betekenen. Op gepaste momenten per trimester worden er nieuwe zaken geïntroduceerd, waardoor mama’s zich vragen stellen en vanuit zichzelf op ontdekking kunnen gaan. Mama’s stippelen op die manier hun eigen weg uit voor deze zwangerschap, met af een toe een richtingsaanwijzer die ze zonder dit boek mogelijks zouden missen.

MAMA MET EEN MISSIE

Geboortecoach Anke Verhulst bracht alle 3 haar eigen oogappels, Jente 2012, Jasper 2014 en Lars 2017 met hypnobirthing ter wereld. Haar missie is een positieve geboorte-ervaring toegankelijk maken voor elke vrouw. Daarom begeleid ze sinds 2012 ouders in de voorbereiding op de geboorte van hun kinderen via hypnobirthing. Haar missie is duidelijk, een positieve geboorte-ervaring voor elke vrouw. De geboorte is een magisch moment, een viering van het leven dat met behulp van hypnobirthing comfortabel en rustig kan zijn. Haar website: www.ankeverhulst.be , e-mail: anke@ankeverhulst.be

Meer ontdekken over hypnobirthing?

Kom samen met je partner Mama Vibes inspiratiedag en ontdek tijdens een heerlijk ontbijt op een prachtige locatie wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor een positieve geboorte ervaring & hoe je een zacht overgang naar de wereld voor je kindje kan creëren.

Meer lezen over hypnobirthing?

Blijf onze blog volgen of neem een kijkje op de website van Anke Verhulst

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
FEATURED POSTS
ARCHIVE

© 2017 by Gloednieuwe Mama

Proudly created by Annelies Belderbos & Jolien Steuperaert Graphic Design

  • White Facebook Icon