Amélie+Moi

Er was eens een wonderlijk plekje, diep verscholen in de stad der feesten, waar mini mensjes eindeloos op ontdekking konden gaan en ouders gezellig konden tafelen zonder stilzittende kinderen in bedwang te moeten houden.

Nee het is geen sprookje. Met haar zelf bedacht kids experience café verovert Stefanie Canu dagelijks kleine en grote harten. Zo ook dat van mij en dat van mijn gezin. Samen tijd doorbrengen is zo ontzettend heerlijk en makkelijk op een plek als dit. Dat Stefanie de wereld van het kind helemaal begrijpt komt vooral tot uiting in de vele kinderhoekjes. Bij ons bezoek

voelt ons zoontje van 17 maand zich dan ook dadelijk als een vis in het water en geniet hij overduidelijk van de vrijheid om met al zijn zintuigen deze vrolijke plek te mogen ontdekken. En wij? Wij genieten wij vooral van het lekker eten en de ontspannen manier waarop de vreugde van ons kleintje die van ons ontmoet.

INTRODUCTIE SENSOPATISCH SPEL

De allerleukste speelhoek is een volledige kamer waar voelen en knoeien centraal staat. Onze kleine avonturier duikt er in een zandbak met zelfgemaakt zand op basis van maïsbloem en maakt er gewillig zijn handjes vuil in een bakje gevuld met een liquide kleverige substatie evenals op basis van maïsbloem. Deze Sensory Play ruimte blijkt een initiatief speciaal voor de Gentse Feesten en is niet permanent aanwezig. Maandelijks worden er wel Sensory Play sessies georganiseerd voor kindjes van 6 - 18 maand. Data: https://www.facebook.com/pg/ameliemoigent/events/

ETEN OP MAAT VAN DE KLEINTJES

Van comfortabele plekjes voor de mama’s die borstvoeding geven tot kinderstoeltjes en aangepaste menukeuzes voor de kleintjes. Hier is aan alles gedacht. Ik zou zelf durven stellen dat we hier beter zijn voorzien dan thuis. Kortom Gent mag zich gezegend voelen met een warme plek als dit!

MAMA MET EEN MISSIE

Stefanie Canu, de vrouw achter het unieke concept, is mama van Amélie, eigenares van 4 miljoen Lego-blokken en studeerde Psychologie en Gestalt Therapie. Na een jaarlange wereldreis, een verhuis naar Amsterdam en het overwinnen van een postnatale depressie wou ze een verschil maken in haar geboortestad Gent. Haar doel is om een toegankelijke en knusse plek te creëren en ontspanning te bieden aan zowel ouder als kind. En daar is naar onze bescheiden mening helemaal in geslaagd! Terwijl de kinderen spelen kunnen ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen in een veilige en gezellige omgeving.

Zin in een bezoekje?

Adres: Steendam 74-76, 9000 Gent

Website: http://www.ameliemoi.be

Facebook: https://www.facebook.com/ameliemoigent/?fref=ts

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
FEATURED POSTS
ARCHIVE

© 2017 by Gloednieuwe Mama

Proudly created by Annelies Belderbos & Jolien Steuperaert Graphic Design

  • White Facebook Icon