JOLIEN - voorbij de magische grens van de comfortzone

Er zijn van die reizen die je leven veranderen en zo benader ik ook het liefst het ouderschapsavontuur. Toen Jolien Steuperaert, vriendin van me en ontwerpster van het mama logo, me vertelde hoe haar reis naar Australië haar leven veranderde, besefte ik dat het ouderschap mijn leven op gelijkaardig manieren heeft verrijkt.

DE SPRONG DIE GENOMEN MOET WORDEN

Australië was voor Jolien geen overhaaste beslissing, het was een droom die tijd nodig had gehad om te rijpen. Toen het moment daar was had ze een leuke baan waar ze haar creatieve ei in kwijt kon, maar twijfelen deed ze niet. Het was voor haar gevoel nu of nooit en de job moest daardoor wijken voor haar droom.

GEEN WEG TERUG

Een jaar op voorhand kocht ze haar vliegticket. ‘Super spannend en tegelijkertijd heel eng, vond ze het om voor zichzelf zo een serieuze deadline neer te poten. Voor het inlichten van haar werkgever had ze al haar moed bijeen moeten zoeken, maar vanaf die dag was ze er meer dan ooit klaar voor! De avonturier in haar had zich officieel ge-out, er was geen weg terug!

VOORBIJ DE ANGST VOOR HET ONBEKENDE

Wat haar reis naar Australië en mijn ouderschapsavontuur gemeenschappelijk hebben? Dat het een hoogtepunt in ons leven is geworden, dat we er onze comfortzone voor hebben moeten verlaten en dat op het moment we dat deden het waanzinnig goed voelde! Zo goed dat we er de angst voor het onbekende als een vanzelfsprekendheid bijnamen.

Een jaar lang leefde Jolien toe naar het moment van haar vertrek zoals ik 9 maand naar de geboorte van mijn zoontje. Tijdens haar reis zelf verliep zowat alles anders dan wat ze gepland had. En ook dat herken ik. Een goede voorbereiding geeft je meer zelfvertrouwen in een nieuwe situatie, maar er zijn altijd dingen die je niet had kunnen voorzien of die je je anders had voorgesteld. Op die momenten is je ingesteldheid heel belangrijk en leer je dingen anders aanpakken.

EEN STIMULANS VOOR PERSOONLIJKE GROEI

Daar ver weg van haar West-Vlaamse roots kreeg Jolien meer vertrouwen in zichzelf. Voor het overwinnen van obstakels op de weg was ze op zichzelf aangewezen. Maar achteraf gezien waren het die momenten die haar anders tegen de dingen lieten aankijken en haar veel voldoening brachten.

DE WEG NAAR GEBOORTEKAARTJES Op 12 oktober 2012 vertrok Jolien alleen richting Australië. Een reis die een van de strafste ervaringen in haar leven zou worden. Wie graag in het hele verhaal duikt kan even terugblikken op haar blog:http://not-just-another-cowboy.blogspot.be

Na een roadtrip langs de East Coast en door midden-Australië (met haar ter plaatse zelf gezochte reispartner) volgende ze er een opleiding graphic design aan het Shillington college in Brisbane die de start zou worden van haar volgende avontuur: JOLIEN STEUPERAERT GRAPHIC DESIGN

MAMA VIBES

Op de Mama Vibes inspiratiedag op 17 september zal Jolien erbij zijn om aanstaande mama’s die nog inspiratie zoeken voor een geboortekaartje met raad en daad bij te staan.

Facebook: https://www.facebook.com/joliensteuperaertgraphicdesign/?pnref=story

Website: http://cargocollective.com/joliensteuperaert

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
FEATURED POSTS
ARCHIVE

© 2017 by Gloednieuwe Mama

Proudly created by Annelies Belderbos & Jolien Steuperaert Graphic Design

  • White Facebook Icon